10 strategii de promovare aplicabile chiar de azi. In cazul in care va aflati in identificarea dozei de inspiratie pentru a va construi strategia de promovare a produsului companiei dumneavoastra atunci va aflati in locul potrivit!

In cadrul acestui articol vom discuta despre urmatoarele 10 strategii de promovare aplicabile chiar de astazi pentru firma dumneavoastra chiar de azi:

 1. Cele mai potrivite canale de social media pentru promovarea firmei
 2. Promovarea cu ajutorul materialelor promotionale clasice
 3. Este benefic un sistem recomandari pentru strategia de promovare?
 4. Beneficiile campaniilor de promovare a companiei prin intermediul Google Ads
 5. Promovarea perioadelor limitate, promotiilor sau lichidarilor de stocuri
 6. Promovarea firmei prin organizarea concursurilor cu premii
 7. Mostre de produse pentru promovare eficienta
 8. Cum te ajuta un sistem de tip ChatBot in marketingul afacerii tale?
 9. Promovarea prin utilizarea sistemelor de marketing afiliat
 10. Contactarea clientilor prin intermediul apelului telefonic sau a email-ului (marketing direct)

In continuarea acestui articol vom lua temele mai sus amintite.

1. Cele mai potrivite canale de social media pentru promovarea firmei

Strategii de promovare prin social media

Atunci cand ai inceput o afacere si intentionezi sa iti promovezi produsul sau serviciul, este extrem de important ca vizibilitatea acestuia sa fie sustinuta pe toate canalele de social media posibile. Printre acestea se numara Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn si TikTok.

PROMOVARE PE FACEBOOK

Una dintre strategiile de promovare a unei companii prin cresterea vizibilitatii produsului sau serviciului este inregistrarea unei pagini de Facebook. Suntem convinsi ca ati citit extrem de multe articole despre modalitati de promovare in cadrul paginilor de Facebook.

Aceasta retea de socializare permite o sumedenie de faciltiati atunci cand vine vorba despre promovare, venind in intampinarea dumneavoastra cu un set de unelte foarte util pentru o campanie de marketing de succes, dupa cum urmeaza:

 • targetare eficienta prin tintirea publicului in functie de nevoi,
 • posibilitate abordare creativa infinita
 • A/B testing. Aveti posibilitatea de a testa fiecare reclama in vederea determinarii celor mai eficiente ads-uri.
 • Utilizarea optiunii Facebook Pixel
 • una dintre cele mai utile optiuni este posibilitatea de interactiune cu potentialii clienti care va raspund postarilor din cadrul paginii de Facebook.
 • dezvoltarea unei comunitati solide unde veti putea vinde pe viitor gratuit, prin simple postari in cadrul paginii de Facebook

Din pacate promovarea pe Facebook devine din ce in ce mai greoaie din cauza aglomerarii platformei de diverse firme cu acelasi domeniu de activitate. Astfel daca in urma unei postari pe pagina de Facebook singura strategie este apasarea butonului „Boost Post” atunci cu certitudine nu este suficient iar rata de succes este mica. Cea mai eficienta modalitate este sa va publicati propriile reclame bine construite, cu texte care vand, direct din ADS MANAGER!

Astfel ADS MANAGER va pune la dispozitie o sumedenie de optiuni eficiente si utile cum ar fi: publicarea reclamelor in functie de datele demografice, in functie de interesele manifestate, in functie de interese (ex. grupuri sau pagini urmarite, etc).

PROMOVARE PE INSTAGRAM

Instagramul este de asemenea o modalitate excelenta de promovare pentru compania dumneavoastra indiferent ca intentionati sa comercializati produse sau sa prestati servicii. Publicul extrem de numeros de pe Instagram reactioneaza extrem de bine in raport cu campaniile de promovare efectuate de catre clientii nostri. De aceea va recomandam cu caldura aceasta platforma de Social Media.

Din punct de vedere al comportamentului utilizatorilor reteaua de socializare Instagram este total diferita fata de Facebook. Astfel in cadrul retelei de socializare Instagram hashtag-urile joaca un rol extrem de important in organizarea si promovarea continutului. Utilizatorii descopera noutatile din cadrul platformei cu ajutorul acestor hashtag-uri. Astfel utilizarea gresita sau lipsa utilizarii hashtag-urilor reprezinta o greseala a strategiei de promovare din cadrul platformei.

Promovarea platita pe Instagram. Campaniile publicitare in cadrul retelei de socializare Instagram se vor efectua relativ similar cu cele de pe Facebook. Astfel, daca sunteti acomodat cu sistemul de promovare a campaniilor publicitare pe Facebook, aflati ca nu veti avea probleme de redactare si promovare a unui anunt sponsorizat pe Instagram.

Unul din principalele beneficii al promovarii pe Instagram este ca majoritatea companiilor care realizeaza campanii de promovare platita pe Facebook nu o fac si pe Instagram. Astfel utilizatorii sunt mult mai relaxati nefiind atat de bombardati cu reclame. In acest sens veti avea un beneficiu major utilizand o strategie de promovare prin intermediul Instagram castigand mult mai multa atentie din partea utilizatorilor.

Un alt avantaj major al promovarii prin Instagram este realizarea de parteneriate platite. Astfel dumneavoastra prin intermediul influencerilor veti putea realiza plasare de produse pe story-urile acestora. Astfel veti beneficia de brand awareness.

PROMOVARE PE PINTEREST

Cea mai cunoscuta platforma care ofera posibilitatea distribuirii imaginilor este Pinterest. Usurinta utilizarii platformei de catre orice utilizatori a reusit sa o propulseze in ultimii ani fiind clasata ca cea mai buna platforma pe nisa ei. Se pot construi strategii de promovare a unei afaceri in diverse domenii precum: beauty, design vestimentar, design interior, fashion, travel / turism, arta culinara si multe alte domenii de activitate.

Principala nisa pe care o veti gasi pe Pinterest este reprezentata de femei in intervalul de varsta 18 – 55 ani. Relevanta continutului dar si calitatea imaginilor publicate reprezinta un ATU important atunci cand vine vorba despre strategia de promovare in cadrul platformei Pinterest.

Pentru a putea avea o strategie de promovare benefica va recomandam sa utilizati in cadrul website-ului companiei dumneavoastra optiunea de „PIN IT” pentru a usura utilizatorilor accesul catre aceasta functie. Astfel veti castiga un numar considerabili de noi urmaritori, reusind sa va dezvoltati contul de Pinterest.

 

2. Promovarea cu ajutorul materialelor promotionale clasice

Promovare prin pliante si brosuriIndiferent daca veti intreba in mediul rural sau mediul urban, orice potential client al companiei dumneavoastra va cunoaste cu certitudine ce este acela un pliant, un flyer, un banner, un panou publicitar sau o carte de vizita. Cu certitudine toata lumea a primit cel putin macar o data in viata un pliant sau o carte de vizita.

Strategia de promovare prin intermediul unui pliant sau a unei brosuri este inca eficienta in vremurile actuale. Astfel se recomanda utilizarea acesteia cu incredere. Importanta in care prezentam produsul sau serviciul promovat face diferenta dintre succes si esec.

De exemplu, daca detineti in administrare un mic bistro, cafenea sau chiar un restaurant si veti imparti in fata locatiei in care va aflati pliante cu certitudine numarul de clienti vor creste in mod considerabil.

In cazul in care detineti o firma care presteaza servicii puteti sa va comandati o mapa de prezentare in cadrul careia sa includeti brosuri de prezentare a companiei si a serviciilor oferite. Astfel veti face cunoscuta lista de servicii prestate tuturor companiilor carora le veti inmana acea mapa de prezentare.

Panourile stradale sau utilizarea bannerelor reprezinta de asemenea o strategie de promovare extrem de benefica pentru compania dumneavoastra. Amplasarea unui panou stratadal sau chiar un simplu banner intr-o zona cu vad. Locatiile cheie pot fi: semafor, intersectii aglomerate, parcari, stimuland numarul de clienti al companiei dumneavoastra cu foarte mare usurinta.

3. Este benefic un sistem de recomandari pentru strategia de promovare?

promovare prin recomandariDesigur! Un sistem de recomandari reprezinta o modalitate exceptionala de a va promova produsele. Recomandarile venite din partea cunoscutilor reprezinta cea mai convingatoare modalitate de a determina un utilizator sa achizitioneze produsul sau serviciul dumneavoastra.

Aceasta strategie de promovare consta in doua etape respectiv invitarea propriu-zisa a utilizatorului spre achizitie in baza unei recomandari iar etapa a doua este motivarea acestuia in efectuarea achizitiei.

Implementarea unui sistem de recomandari in cadrul strategiei de promovare a companiei dumneavoastra reprezinta o solutie ideala.

Prin intermediul acestei strategii veti transforma proprii clienti in agenti de vanzari care vor recomanda la randul lor altor persoane produsele dumneavoastra sporindu-va astfel cifra de afaceri considerabil.

 

4. Beneficiile campaniilor de promovare a companiei prin intermediul Google Ads

promovare prin Google ADSStrategiile de promovare prin intermediul campaniilor Google Ads reprezinta un aspect indispensabil. Acesta nu ar trebui sa lipseasca din portofoliul de baza al activitatilor pe latura de marketing aferente unei companii.

Prin intermediul Google Ads veti ajunge cu foarte mare usurinta la publicul tinta, afisandu-le reclame targetate, convingandu-i astfel sa efectueze o achizitie in cadrul platformei dumneavoastra (indiferent ca este vorba despre un site web sau un magazin online).

Prin intermediul unui website optimizat corespunzator dar si a configurarilor efectuate in mod corect veti putea efectua vanzari online. Google Ads reprezinta un canal de vanzare extrem de important pe care se bazeaza o plaja larga de comercianti. Printre acestia se numara mici jucatori dar si mari jucatori precum EMAG, OLX, F64, VIVRE etc.

In cazul in care va doriti o crestere exponentiala pentru comercializarea produselor dumneavoastra, atunci incepeti chiar de astazi configurarea unei campanii de promovare sponsorizate prin Google Ads

Pe langa expunerea foarte buna oferita de cei de la Google catre potentialii clienti veti mai putea readuce pe website clienti care nu au achizitionat inca de la dumneavoastra. Astfel prin afisarea reclamelor de retargeting veti readuce un procent semnificativ de utilizatori stimuland astfel achizitiile.

 

5. Promovarea perioadelor limitate, promotiilor sau lichidarilor de stocuri

Statisticile ne arata ca un numar considerabil de persoane au ezitari inaintea achizitionarii unui produs. Un element important in strategia perioadelor limita, promotii sau lichidari de stocuri este de a determina clientul sa achizitioneze produse sau servicii in conditii avantajoase. Astfel acesta nu va mai sta pe ganduri atunci cand va identifica intr-o reclama afisata sponsan un pret promotional, o perioada limita sau chiar o lichidare de stoc anuntata. Prin campanii de retargeting aveti sansa de a readuce pe website clienti vanzand instant produse!

6. Promovarea firmei prin organizarea concursurilor cu premii

Una din modalitatile cu efect rapid este conceperea unei strategii de promovare a companiei prin organizarea concursurilor cu premii atractive. Astfel de modalitati de promovare sunt utilizate atat de marii jucatori (prin oferirea premiilor substantiale ca de exemplu autoturisme, telefoane) sau de micii comercianti care ofera produse din gama comercializata sau vouchere cadou.

Indiferent de tipul cadoului oferit, strategia de promovare mai sus amintita este una foarte benefica. Astfel veti stimula tentatia de achizitie a clientului. In cadrul acestei categorii poate intra si gama de produse care sunt insotite de mici bonusuri sau cadouri.

7. Mostre de produse pentru promovare eficienta

Samplingul sau mostrele de produse este o metoda de promovare extrem de eficienta. Potentialul client va putea testa calitatea si implicit va putea putea fi convins cu usurinta sa achizitioneze produsul.

De regula sunt practicate astfel de standuri de sampling cu mostre de produs in marile lanturi de hypermarket-uri insa o metoda foarte buna promovare prin sampling o are chiar Sephora care ofera gratuit mostre gratuite din diverse parfumuri pentru a stimula achizitia de produse.

Din pacate in conditiile in care obiectul activitatii dumneavoastra este prestarea serviciilor din pacate nu este o metoda de marketing potrivita pentru strategia dumneavoastra. Aceste strategii de promovare sunt gandite de regula pentru sectorul de food, beauty sau sanatate.

 

8. Cum te ajuta un sistem de tip ChatBot in marketingul afacerii tale?

Este util un sistem de tip chatbot in strategia de promovare a firmei tale? Raspunsul este ABSOLUT, DA! Observam adoptarea sistemelor de tip CHATBOT din ce in ce mai des atat de marile banci comerciale (ING), furnizori de energie electrica (precum EON) si multe alte entitati sonore.

Un sistem de tip CHATBOT este un „angajat” robotizat care va raspunde 24/7 la intrebarile clientilor dvs. Utilizatorii se vor simti luati in considerare prin interactiunea eficienta si aflarea raspunsurilor intr-o maniera rapida. Astfel veti putea directiona clientii catre solutii concrete in mod automatizat, stimuland achizitia produselor. De asemenea puteti stimula programarea unei conversatii telefonice cu un agent de vanzari. Totul foarte eficient si rapid.

9. Promovarea prin utilizarea sistemelor de marketing afiliat

Marketingul afiliat este o metoda de promovare extrem de eficienta. Prin recomandarea unui produs prin intermediul unui link, cel care a recomandat va putea castiga un comision in functie de valoarea achizitiei (procentual sau unitar).

Prin intermediul acestei modalitati puteti promova produse sau servicii indiferent ca sunteti dvs cel care comercializeaza produsele sau faceti parte dintr-o retea de afiliere.

10. Contactarea clientilor prin intermediul apelului telefonic sau a email-ului (marketing direct)

strategii de promovare marketing directEste utila contactarea directa a clientilor prin intermediul telefonului sau a unei campanii de email marketing? Sigur ca da! Una dintre cele mai eficiente tipuri de campanii cu raspuns direct o reprezinta marketingul direct. Contactarea utilizatorului si determinarea acestuia prin intermediul telefonului sau a emailului va da un randament extraordinar. Aceasta modalitate de marketing va stimula garantat vanzarile daca veti avea o abordare corecta si corespunzatoare prezentand beneficii si prezentand cum poate aduce produsul dumneavoastra plus valoare clientului contactat.