Ce este WordPress si ce avantaje are in utilizare?

Avantaje WordPressWordPress este una dintre cele mai populare platforme de tip CMS (Content Management System) la nivel mondial, fiind o platforma Open Source. Platforma WordPress a fost dezvoltata utilizand limbajul de cod PHP iar pentru managementul bazelor de date utilizeaza MySQL.

Avantaje WordPress pentru realizare website

Avantaje WordPress: In cadrul website-ului oficial WordPress se mentioneaza faptul ca rata de utilizare a platformei la nivel mondial este de 27%. Asadar din totalul website-urilor dezvoltate platforma WordPress se bucura de o popularitate extrem de mare.

Realizarea unui website prin intermediul platformei WordPress ofera avantaje majore cum ar fi:

 

Administrare usoara

Administrarea platformei este extrem de intuitiva. Fiecare proprietar de site web isi poate administra platforma fara a avea nevoie de cunostinte de programare. Astfel oricine poate introduce informatii text sau foto in cadrul website-ului fiind necesar un minim de cunostinte IT.

 

Actualizari permanente

Alte avantaje WordPress majore pe care il ofera platforma tuturor utilizatorilor platofrmei este furnizarea actualizarilor de securitate permanente. Acestea acopera vulnerabilitati de securitate, actualizari de interfata, modificari ale platformei pentru cresterea vitezei sau imbunatatirea functiilor. Toate aceste actualizari sunt oferite in mod gratuit.

 

Baza de date complexa cu plugin-uri

A avea acces la o baza de date imensa cu module care te vor ajuta sa iti adaptezi functiile website-ului raportate la specificul afacerii pe care o intreprindeti, este imperios necesar. In acest sens WordPress vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu un pachet de plugin-uri pus la dispozitia dumneavoastra in mod gratuit. Aceste plugin-uri sunt dezvoltate de comunitatea WordPress si sunt testate pe orice versiune a platformei pentru a se asigura de buna functionare a acestora element care se adauga listei de avantaje WordPress.

 

Costuri mici in realizare si administrare

In comparatie cu o platforma personalizata (custom), realizarea unui website prin intermediul platformei WordPress este mult mai accesibil avand la dispozitia dezvoltatorului web multe functii gata de implementare. Platforma ruleaza excelent atat in regim normal cat si in conditii de trafic intens. In cadrul website-ului WordPress – https://wordpress.org/showcase/ veti gasi o lista extrem de vasta de website-uri care utilizeaza platforma in conditii de trafic mare. Asadar limitele platformei pot fi impinse la trafic de peste 50.000 utilizatori unici pe zi, avand deja clienti care au depasit acest prag iar comportamentul platformei fiind unul extrem de stabil.

 

Destinatii multiple

Indiferent ca doriti sa beneficiati de creare site WordPress sau de creare magazin online pe platforma WordPress, platforma este o alegere ideala. Prin intermediul comunitatii care pune la dispozitie o baza de date foarte generoasa de plugin-uri, veti gasi modulul WooCommerce care va permite sa implementati functiile unui magazin online in cadrul acestei platforme. Asadar dupa instalare veti beneficia de functii precum cos de cumparaturi, calcul livrare, inregistrare cont client, adaugare produse, statistici comenzi si multe alte functii specifice unui magazin online.

Concluziele realizarii unui website prin platforma WordPress

Concluzii avantaje WordPress: Platforma CMS WordPress poate reprezenta o alegere ideala in conditiile in care sunteti o companie mica sau mijlocie si nu aveti un buget mare pentru realizarea unui website personalizat (custom, „de la 0”). Atat pe latura de creare magazin online cat si pe latura de realizare site web platforma CMS WordPress ofera avantaje extrem de mari datorita librariei de plugin-uri care permite customizarea functiilor platformei in functie de specificul afacerii pe care o detineti dar si pe latura de web marketing permitand implementarea anumitor functii specifice la costuri mult mai mici in raport cu o platforma custom.

Ioana Stan, Dianys Holding Romania