Autor: | Data: 05/09/2022 | Blog

Bannerele ANPC S.O.L. si S.A.L. obligatorii pentru magazine online si site-uri web de prezentare.

Ce include pachetul de Bannerele ANPC S.O.L. si S.A.L. obligatorii pentru magazine online si site-uri web de prezentare.?

Bannerele ANPC S.O.L. si S.A.L. obligatorii pentru magazine online si site-uri web de prezentare.

Incepand din aceasta toamna ANPC vine in sprijinul consumatorilor din Romania cu noi specificatii de afisare a informatiilor referitoare la platformele SAL (Solutionarea Alternativa a Litigiilor) si SOL (Solutionarea Online a Litigiilor).

In baza ordinului nr. 449 din 31 mai 2022 al ANPC, publicat in Monitorul Oficial nr. 725 din 19 iulie 2022, deținătorii de magazine online sau website-uri au obligația de a implementa pictogramele puse la dispozitie de ANPC cu link-urile aferente catre cele doua platforme (SAL si SOL).

Conform ordinului publicat in Monitorul Oficial cele doua pictograme vor fi implementate respectand cateva criterii dupa cum urmeaza:

2) Pictogramele prevăzute la alin. (1) vor avea dimensiunea de 250 (L) x 50 (H) pixeli și vor avea asociat câte un link cu referință externă către secțiunea SAL din cadrul paginii oficiale a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor — https://anpc.ro/ce-este-sal/, respectiv către Platforma SOL a Comisiei Europene — ec.europa.eu/consumers/odr.

 

De unde pot descarca bannerele / plachetele SAL si SOL?

In cadrul ordinului publicat de ANAF in Monitorul Oficial avem specificatii clare referitoare la descarcarea bannerelor / plachetelor SAL si SOL pentru implementare pe website-uri sau magazine online:

(3) Placheta prevăzută la art. 1 și pictogramele prevăzute la alin. (1) și (2) vor fi descărcate gratuit de pe site-ul oficial al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, prin accesarea link-ului: https://anpc.ro/ce-este-sal/.

bannere ANPC SAL si SOL

bannere ANPC SAL si SOL

Ce este SAL?

SAL sau „Soluţionarea Alternativă a Litigiilor” este o o platforma online care vine in intampinarea consumatorilor cu promisiunea rezolvarii litigiilor cu prestatorii de servicii sau comerciantii. Astfel aceasta se doreste a fi o alternativa a sistemului judiciar solutionand independent si impartial orice reclamatie inaintata in cadrul platformei SAL.

Procedura detaliata pentru platforma SAL o puteti gasi in cadrul documentulului pus la dispozitie de ANAF>>

Ce este SOL?

SOL este denumirea prescurtata pentru „Soluţionarea On-line a Litigiilor” Aceasta este o procedura relativ similara cu SAL insa in versiune online.

Unde afișam bannerele SAL și SOL in magazinele online sau site-urile web?

Entitatile juridice care administrează site-uri de comert online, preluare comenzi online și/sau publicitate la produse și/sau servicii, la servicii turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, sunt cei care trebuie sa urmeze noile reguli privind afișarea SAL și SOL.

In conformitate cu ordinul publicat de ANPC in Monitorul Oficial implementarea celor 2 bannere SAL si SOL va trebui efectuata in prima pagina a website-ului sau a magazinului online. Din experienta prealabila cu clientii nostri zona preferata a implementarii este zona de subsol (zona de footer) evitand astfel afectarea design-ului site-ului web. Astfel va trebui sa implementati cele doua bannere cu urmatoarele link-uri:

  • banner Soluționarea alternativă a litigiilor cu link directionare: https://anpc.ro/ce-este-sal/
  • banner Platforma SOL  cu link directionare: https://ec.europa.eu/consumers/odr

Implementare bannere ANPC (SAL SI SOL)

In cazul in care intampinati dificultati in adaugarea celor 2 bannere SAL si SOL va stam la dispozitie pentru aceasta procedura garantand un termen de preluare/executie prioritar. Pentru detalii ne puteti scrie pe office@dianysmedia.com sau telefonic/WhatsApp la 0758.068.538.

Articolul „Bannerele ANPC S.O.L. si S.A.L. obligatorii pentru magazine online si site-uri web de prezentare.” a fost redactat de Ioana Stan

APEL
WHATSAPP
OFERTA