Autor: | Data: 26/07/2022 | Blog

Ce este un site web? Afla ce este un website

Ce include pachetul de Ce este un site web? Afla ce este un website?

Esti in cautarea unui raspuns pentru intrebarea: Ce este un site web? In acest articol vei afla ce este un website si la ce foloseste acesta.

Ce este un site web?

Pentru unii utilizatori experimentati aceasta intrebare este banala. Insa exista o categorie de utilizatori care nu detin tainele navigarii pe internet. Acest articol se adreseaza acestora si vor descrie in detaliu ce este un site web si la ce foloseste acesta.

Notinea „Site Web” provine de la „Web Site” din limba engleza. Acest termen semnifica o suma de pagini grupate care contin texte, imagini si link-uri de navigare. Un site web (pagina web) poate fi accesat de oriunde din lume. Acestea pot fi detinute de mai multe categorii de persoane dupa cum urmeaza:
Ce este un site web

  • Persoane Fizice
  • Organizatii cu diverse scopuri
  • Persoane Juridice (firme)
  • Institutii publice

Tipuri de site web clasificate dupa continutul acestora

Web site-urile pot fi clasificate dupa formatul acestora si dupa tipul de continut de care dispun. Asadar site-urile web se clasifica in:

La inceputurile existentei site-urilor web design-ul nu era atat de important punandu-se accent foarte mult pe continut. In anul 2022 estetica unui site web este foarte importanta. De asemenea calitatea continutului livrat joaca un rol la fel de important. Dinamica si atractivitatea unui website este imperios necesara pentru ca proiectul web sa fie de succes.

Cine se ocupa de realizare site web?

Pentru serviciile de realizare site web puteti apela la o companie specializata precum suntem noi, Dianys Holding. Experienta de peste 18 ani in serviciile de web design este pusa la dispozitia clientului. Astfel veti beneficia de cel mai bun raport calitate-pret existent pe piata. Preturile competitive pentru realizare site web impreuna cu experienta vasta in industria de web design ofera siguranta reusitei proiectului web.

Un site web este gazduit pe cel putin un server – web hosting sau gazduire web. Ce este un server? Un server este un sistem informatic sau un computer dedicat serviciilor web, avand anumite caracteristici tehnice necesare pentru functionarea in regim de server web

Cine poate accesa un site web?

Un site web este accesibil de catre orice persoana care este conectata la reteaua globala (internet). Totalitatea paginilor web publice pe reteaua Internet formeaza World Wide Web (WWW). Utilizatorii pot accesa un website fie tastand ip-ul serverului care gazduieste site-ul web fie prin intermediul tastarii adresei acestuia (ex. www.google.com).

Cum se un site web?

Un site web este redactat prin intermediul limbajelor speciale de programare HTML, PHP, JavaScript, Jquery si multe altele. Acesta este accesat prin intermediul unei aplicatii software, cunoscuta si sub numele de browser web. Exemple de browsere web: Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Internet Explorer, Microsoft EDGE si altele

Exista o multitudine de browsere web, insa cele mai des utilizate (insumand 99% din utilizatorii de Internet) sunt primele trei mentionate anterior.

Modalitatea prin care limbajul HTML este interpretat si afisat pe ecran poate diferi in functie de browser-ul utilizat. Pentru ca o pagina web sa fie afisata identic, indiferent de faptul ca este vizualizata de un utilizator care foloseste Internet Explorer sau alt browser web, se face asa-numita verificare cross-browser, prin care se aplica mici artificii ale limbajului HTML pentru ca pagina sa arate identic in toate browser-ele (majore).

Un website nu este o pagina de Facebook

Deseori auzim din partea clientilor nostri aceasta confuzie. Un site web nu este o pagina de Facebook sau un cont de Instagram. O pagina web sau un site web este mult mai complex.

O pagina de Facebook este foarte utila insa reprezinta doar un procentaj foarte mic de expunere in raport cu site-ul web aferent unei companii.

Preturile unui site web de prezentare

Va intrebati cat costa un site web de prezentare? Despre preturile unui site web de prezentare, termene de executie si componenta pachetelor de servicii web aflate la promotie am discutat intr-un alt articol pe care va invitam sa il cititi apasand AICI.

Ce inseamna o adresa URL?

O adresa URL sau un link reprezinta modalitatea prin care un utilizator poate accesa un website. Astfel cand intentionam sa intram pe un magazin online sau un site web va trebui sa introducem in bara de adrese specifica browser-ului cu care navigam adresa respectivului site web. De exemplu daca doriti sa intrati pe Google va trebui sa accesati www.google.ro urmand sa se deschida pagina popularului motor de cautare.

Website-urile sunt un factor important din viata noastra. Daca si tu iti doresti sa detii un website pentru afacerea ta te invitam sa soliciti o oferta personalizata de creare site web sau sa ne contactezi telefonic la 0758.068.538.

APEL
WHATSAPP
OFERTA