Ce inseamna Web Design?
Avand in vedere ca incepem sa alocam din ce in ce mai mult timp pentru a naviga in mediul online cererea de specialisti in web design este direct proportionala.
Intrebarea de la care am pornit redactarea acestui articol: ce inseamna web design si ce face un web designer?
In esenta web design-ul este serviciul de proiectare si dezvoltare a unui website (realizare site web).
Ce face un web designer?
Daca te intrebi ce face un web designer, vei afla in randurile de mai jos. Un web designer este reprezentat de specialistul care pune in opera proiectul dumneavoastra din faza incipienta pana la lansare. Un web designer presupune detinerea unor abilitati de creare a arhitecturii informatiei, dezvoltare interfata user friendly, arhitectura site, layout website, alegere si implementare paleta de culori aferenta elementelor grafice din website, alegere imagini potrivite si multe altele.
In cadrul acestui articol vom rezuma ce inseamna web design si ce face un web designer.
Rolurile si responsabilitatile unui web designer
Responsabilitatea unui web designer este aceea de a realiza site-uri web. Acestea pot fi atat proiecte web mici (pagini web individuale) sau website-uri de anvergura pentru companii mijlocii sau mari. Pentru a deveni un profesionist in domeniul web design-ului va trebui sa cunoasteti urmatoarele limbaje de programare de baza:
- CSS (Cascading Style Sheets): Css-ul este un limbaj de stilizare pentru elemente HTML. Denumirea CSS este data de expresia Cascading Style Sheets.
- JavaScript: Acest limbaj de programare este utilizat in mod frecvent pentru introducerea unor functionalitati specifice in paginile web. Codul aferent script-ului va fi rulat cu usurinta de catre browserul utilizatorului.
- HTML: Limbajul HTML reprezinta baza paginilor web. Prin prisma acestui limbaj stabilim formatul si structura website-ului.
- Limbaje de programare (PHP, CGI, XML, AS, etc): Fiecare limbaj de programare are functii specifice. In functie de complexitatea sau specificul unui website alegem limbajul de programare potrivit pentru a ne dezvolta cu usurinta si rapiditate proiectul web in functie de nevoi.
- SEO: Search Engine Optimization (optimizare SEO pentru motoarele de cautare) se refera la tehnicile de optimizare website pentru a pune in valoare continutul acestuia in raport cu algoritmul de cautare Google, astfel castigand o pozitionare superioara in topul cautarilor.
- PROIECTARE WEB: impactul vizual este cel mai important. De aceea avem nevoie de un website fiabil, rapid si placut.
- VITEZA WEBSITE: Optimizarea vitezei de incarcare a unui website este vitala. Viteza de incarcare este unul din factorii cheie dupa care motoarele de cautare pozitioneaza website-ul in topurile de cautari. De asemenea un website cu o viteza de incarcare scazuta va deveni neatractiv pentru potentialii clienti.
- CONTINUT: Timpul alocat de catre utilizatori unui website este determinat de valoarea continutului de pe acesta. Daca pe website va exista un continut slab atunci utilizatorii nu vor ajunge pe acesta sau daca vor ajunge pe site-ul web in cauza nu vor petrece foarte mult timp. Continutul de calitate este cheia succesului unui site web. Copywriting-ul este un skill valoros pentru un web designer de succes.
In mare acestea sunt principalele elemente de care ai nevoie daca iti doresti sa devii un web designer de succes.
Ce inseamna web design?
Acum ca am aflat ce face un web designer vom merge in partea a doua a articolului care se refera la subiectul principal: Ce inseamna web design.
In randurile de mai jos va vom expune elemente de web design:
- Layout grafic: Aranjarea din interiorul unei pagini web poate fi definit ca layout. Obiectivul principal al unui web designer este de a aranja continutul in pagina cat mai armonios posibil.
- Paleta cromatica: Paleta de culori aferenta unui site web este de asemenea un factor cheie in succesul unui website. Aceasta se defineste in functie de mai multe elemente, cum ar fi: domeniul de activitate al afacerii, preferinte, etc.
- Fonturi text: Utilizand fonturi de diverse tipuri putem perfectiona strategia de marketing si abordarea in raport cu clientul
- Continutul website-ului: Continutul unui website alaturi de grafica acestuia pot transmite un mesaj puternic catre client determinand astfel ca rata de conversie sa fie una ridicata. Totul depinde de strategia de web design abordata de specialist impreuna cu beneficiarul website-ului
In esenta fiecare web designer la nivel mondial contribuie mai mult sau mai putin la un mediu online cat mai eficient si fiabil.
Asadar, daca intentionezi sa incepi o afacere online sau sa lansezi o afacere existenta, momentul ideal este chiar acum! In prima faza vei avea nevoie de o entitate juridica pentru a putea efectua operatiuni fiscale si de un pachet de realizare site sau creare magazin online. In cele din urma vei putea identifica furnizorii ideali pentru modelul tau de afacere. Mediul online este o alegere de succes in vremurile actuale!