etape pentru realizare site web

Etape pentru realizare site web de prezentare

In cadrul acestui articol vom elabora care este procedura utilizata de echipa tehnica Dianys Holding in creare website sau creare magazin online indiferent de complexitatea acestuia.

 

Analiza proiectului de realizare site

Prima etapa in creare unui website este analizarea tuturor solicitarilor si obiectivelor clientului. Aceasta prima etapa este si cea mai importanta. In cadrul acestei analize echipa tehnica Dianys Holding va avea o discutie aprofundata cu beneficiarul urmand ca la finalul acestei discutii sa se atinga o viziune comuna asupra proiectului web de realizare website sau creare magazin online.

In final vor fi stabilite atat obiectivele care trebuiesc atinse cat si vizarea publicului tinta caruia ne vom adresa ulterior realizarii website-ului.

 

Realizare site, structura si continut

Etape pentru realizare site web: A doua etapa in procesul de web design este realizarea propriu-zisa a website-ului dar si a structurii acestuia. Programatorii din cadrul echipei tehnice va demara procedura de dezvoltare grafica in cadrul departamentului de grafica (avand 5 graficieni colaboratori) iar latura de cod fiind acoperita de 9 programatori care vor prelua solicitari in functie disponibilitate. Urmatorul pas este stabilirea structurii meniului de navigare in website si a legaturii paginilor. Aceasta etapa este foarte importanta intrucat va determina usurinta cu care potentialul clienti va naviga in website.

Ulterior stabilirii acestor detalii, website-ul va prinde contur in urma parcurgerii etapelor de template design si UX/UI (user experience). Designerul alocat proiectului web va stabili culorile si stilul abordat, animatiile si fonturile pe care le va utiliza, interactiunile minimale sau complexe (dupa caz) a elementelor website-ului in raport cu utilizatorul si multe alte aspecte tehnice.

 

Dezvoltare web sau web development

Etape pentru realizare site web: Avand consimtamantul clientului cu privire la grafica website-ului echipa tehnica va trece la efectuarea unei analize si implementare a optiunii responsive. Aceasta optiune se refera la capacitate de adaptare a unui website in functie de dispozitivul utilizat sau de tipul de browser cu care se navigheaza.

In medie un programator scrie doar pentru aceasta optiune cateva sute de linii de cod, operatiunea fiind extrem de complexa datorita multitudinii de versiuni si tipuri de browsere sau a modelelor de telefoane mobile

 

Lansarea website-ului

Dupa ce au fost stabilite si definitivate toate retusurile, website-ul va fi incarcat pe server. Aceasta procedura poate dura intre 30 minute si 3-4 ore in functie de complexitatea site-ului web realizat. Dupa finalizarea procedurii de incarcare a website-ului pe server, acesta va fi accesibil de oriunde din lume.