Cum sa faci o campanie Facebook Ads?

Ce include pachetul de Cum sa faci o campanie Facebook Ads??

Ce este Facebook ADS?

campanie Facebook AdsReclamele in cadrul Facebook Ads sunt intalnite zilnic pe feed-ul contului nostru de Facebook. In randurile de mai jos vom explica ce inseamna aceste anunturi publicitare si care este mecanismul de functionare din spatele unei astfel de campanii.

Facebook Ads este o modalitate de promovare online a afacerii dumneavoastra. Prin prisma unei astfel de campanii de promovare online veti reusi sa cresteti vizibilitatea afacerii in mediul online prin intermediul paginii de Facebook. Acest lucru se realizeaza datorita segmentarii pietei pe aspecte geografice, demografice sau comportamentale.

Cat costa reclamele Facebook?

Facebook prin intermediul programului publicitar Facebook ADS stabileste costul unei reclame pe platforma de socializare prin intermediul unui sistem de licitatii. Avantajul dumneavoastra ca si client este ca puteti stabili un buget zilnic, saptamanal sau lunar pe care doriti sa il alocati in cadrul campaniei de promovare prin Facebook Ads. Astfel costul campaniei pe Facebook Ads va fi sub control.

Un aspect extrem de important de retinut este ca unele tipuri de reclame platite disponibile in campania Facebook ADS impun un pret minim pe care va trebui sa il investiti in momentul configurarii acestora pentru promovarea afacerii dumneavoastra.

Cel mai important aspect de retinut este sa stiti bugetul final si licitarea este stabilita de catre dumneavoastra. Astfel Facebook ADS nu va cheltuit mai mult decat v-ati propus in suma maxima configurata pe campanie.

Cat costa Facebook ADS?

Facebook prin platforma de reclame platite FACEBOOK ADS ofera acces 100% gratuit tuturor afacerilor la instrumentul Facebook Ads, insa exista costuri pentru afacerile care doresc sa se promoveze catre potentialii clienti, cu ajutorul unor campanii de promovare platita. Tipul campaniei defineste costul campaniilor Facebook ADS. Asadar in randurile de mai jos veti gasi o exemplificare punctuala pentru costuri / preturi aferente unei campanii Facebook ADS.

 • Cost-per-click (CPC): 0.97$
 • Cost-per-thousand-impressions (CPM)
 • Cost-per-like (CPL): 1.07$
 • Cost-per-download (CPA): 5.47$

Aceste preturi pentru campaniile de promovare pe Facebook reprezinta doar o medie de costuri orientativa pentru a va face o idee asupra bugetelor necesare de alocat intr-o campanie de promovare pe Facebook.

Conform statisticilor publicate chiar de catre cei de la Facebook o companie mica-medie cheltuie in medie intre 200 si 800 de euro lunar pe reclame in Facebook (Facebook ADS). Insa, exista firme care investesc mult mai mult de decat atat pentru promovarea pe Facebook.

Bugetul ales pentru a fi cheltuit in campaniile de promovare pe Facebook depinde doar de nivelul afacerii dumneavoastra si implicit de bugetul disponibil pentru rularea acestora.

8 factori care influenteaza costul reclamelor pe Facebook ADS:

 1. Audience (audienta targetata in cadrul Facebook ADS).
 2. Ad Budget (bugetul aferent campaniei de promovare).
 3. Ad Bid (suma licitata pentru campanie).
 4. Ad Objective (obiectivul campaniei de promovare).
 5. Ad Placement (plasamentul reclamelor in cadrul Facebook ADS).
 6. Ad Quality (calitatea reclamelor Facebook ADS).
 7. Season (sezon / sezonalitate).
 8. Industry (industria / domeniul de activitate).

Care sunt beneficiile si costurile unei reclame pe Facebook Ads?

campanie Facebook AdsIn raport cu alte canale de promovare campaniile de promovare in cadrul Facebook ADS reprezinta o alternativa extrem de accesibila. In conditiile in care afacerea se afla la inceput de drum, promovarea in cadrul unei campanii pe Facebook Ads reprezinta varianta ideala.

Modalitatea de publicitate oferita de Facebook in raport cu alte canale de promovare reprezinta un avantaj. Aceasta poate fi integrata foarte usor in feed-ul utilizatorului fara ca acesta sa se simta agresat. De exemplu in cadrul portalului Youtube daca veti alege o reclama video, aceasta va fi amplasata la inceputul unui videoclip. Acest aspect ar putea fi deranjant pentru utilizatorul final, avand un sentiment de agasare. Avand in vedere ca Facebook reuseste prin intermediul unei campanii Facebook Ads sa integreze atat de bine o reclama in cadrul feed-ului, reprezinta unul din punctele forte pentru succesul acestui program publicitar.

Configurare campanie Facebook Ads

Primul pas pentru a configura o campanie Facebook ADS este sa accesati Facebook ADS Manager. Dupa ce ati ajuns in platforma Ads Manager aferenta portalului Facebook, va trebui sa proiectati strategia de promovare online si sa o puneti in aplicare astfel:

 • Stabilirea obiectivelor campaniei de promovare online
 • Tintirea audientei
 • Selectarea zonelor de plasare a reclamei online concepute
 • Selectarea bugetului zilnic si configurarea orelor ideale de rulare a reclamei
 • Realizarea reclamei (imagine, text sau alte elemente)

campanie Facebook Ads

Tipuri de campanii Facebook Ads

Facebook va pune la dispozitie 3 tipuri de campanii pe care le puteti concepe prin programul publicitar Facebook Ads:

 • Brand awareness
 • Reach
 • Traffic

Brand Awareness

Acest tip de campanie Facebook Ads va aduce in fata potentialilor clienti reclama paginii de Facebook. Scopul principal al acestui tip de campanie este sa cresteti numarul de like-uri sau followeri.

Orice campanie de Brand Awareness poate avea in configuratia sa un buton de like a paginii de Facebook sau un buton de directionare a utilizatorului / potentialului client direct catre un website de prezentare extern al afacerii promovate. Acestea pot fi configurate impreuna sau separat dupa preferinta.

Reach

Maximizarea impactului vizual al spatiilor publicitare promovate este un aspect extrem de important pentru campania dumneavoastra de promovare. Prin prisma acestui tip de campanie Facebook Ads veti putea controla modalitatea de difuzare a anuntului publicitar.

TRAFFIC

In conditiile in care va doriti sa promovati un website directionand astfel traficul prin intermediul accesarii reclamei, acest tip de campanie este ideal. De asemenea aveti posibilitatea de a anexa buton de deschidere a casutei de Messenger prin intermediul caruia pot fi stimulate lansarea unor conversatii de catre potentialii clienti.

Engagement

In cadrul acestui tip de campanie aveti 3 variante de selectie:

 • Post engagement (avand posibilitatea promovarii unei postari individuale)
 • Page likes (scopul final fiind cresterea numarului de like-uri in cadrul paginii de Facebook)
 • Event responses  (Stimularea numarului de participanti din cadrul unui eveniment prin promovarea acestuia)

App Installs

In cazul in care aveti o aplicatie mobila dezvoltata si doriti sa stimulati vizibilitatea acesteia puteti alege acest tip de campanie. Prin intermediul APP INSTALLS – Facebook Ads veti avea posibilitatea promovarii aplicatiilor, tipul de campanie dezvoltat fiind unul special pentru stimularea vizibilitatii aplicatiilor.

 

Cat costa o campanie Facebook Ads?

Sistemul de promovare pe Facebook ads are la baza un sistem de licitatii automatizat. Fiecare reclama pe Facebook Ads va fi promovata in baza unei licitatii per click efectuat de utilizator pe reclama dumneavoastra sau la mia de afisari aferenta.

Stabilirea costului unei campanii de Facebook se poate efectua in doua variante:

 1. Manual (recomandat) – Aveti posibilitatea de a specifica sistemului costul dorit de catre dvs. spre a fi platit pentru campania de Facebook Ads configurata
 2. Automat –  Prin prisma acestei optiuni oferiti acordul de automatizare a ajustarii dinamice pentru costurile percepute in cadrul campaniei Facebook Ads per mia de afisari.

Asadar costul unei campanii pe Facebook este stabilit de catre dumneavoastra in functie de preferinte. Insa bugetul zilnic poate determina succesul sau esecul unei campanii de promovare pe Facebook Ads. In contextul in care veti seta o suma insuficienta pentru afisarea pe Facebook, acesta va afisa reclama dumneavoastra in perioade mai putin vizibile (Ex. noaptea, cand audienta este scazuta), generand conversii foarte scazute.

Alte alternative de programe de promovare online a afacerii

Va intrebati daca mai exista si alte alternative de promovare online a afacerii dumneavoastra? Sigur ca da! Google Ads este o alternativa de promovare ceva mai costisitoare dar foarte eficienta. Prin prisma unei campanii Google Ads veti reusi sa va promovati compania targetat, pe cuvinte cheie in cadrul motorului de cautare Google.

APEL
WHATSAPP
OFERTA