Totul despre Google ADS

Unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare online utilizate de expertii in web marketing este Google ADS. Acesta poate fi util in absolut orice etapa de evolutie a companiei dumneavoastra. Astfel o campanie GOOGLE ADS poate fi utilizata atat la lansarea unei companii, a unui produs sau a unui serviciu cat si pentru produse sau servicii deja mature, avand astfel posibilitatea integrarii unei strategii de web marketing cu foarte mare usurinta.

Dintr-o campanie GOOGLE ADS putem primi in cadrul website-ului un trafic calitativ. Acest program publicitar va promova website-ul companiei dumneavoastra in zona superioara a unei pagini de cautare, in momentul in care se efectueaza un anumit cuvant cheie. Spre exemplu, un utilizator va cauta „Cazare pensiuni Brasov”. Astfel, in urma efectuarii cautarii de catre potentialul client pe Google, acesta va fi directionat catre website-ul unitatii de cazare. Traficul este 100% targetat, astfel clientul va afla de existenta afacerii dumneavoastra.

In acest ghid online veti primi informatii pretioase despre modalitatea de functionare a unei campanii GOOGLE ADS si despre trucuri de configurare a unei campanii.

Cum functioneaza o campanie GOOGLE ADS?

Primim in mod regulat de la clienti aceasta intrebare. O campanie Google ADS (Google Adwords) functioneaza extrem de simplu, in baza unui sistem de licitatii bazat pe click-uri. In prima faza este necesar sa se configureze o campanie in cadrul programului publicitar Google Adwords. Ulterior, va trebui sa se adauge o lista de cuvinte cheie orientata spre interesul potentialului client. De asemenea textul anuntului publicitar joaca un rol extrem de important in stimularea ratei de conversie din vizitator in client. Asadar concepti cu foarte mare atentie textele pentru anunturile publicitare in cadrul campaniei sponsorizate.

Pentru a intelege mai bine mecanismul de functionare al unei campanii de promovare in cadrul Google ADS vom exemplifica in randurile de mai jos o situatie reala. Sa presupunem ca afacerea pe care intentionati sa o promovati in cadrul acestei campanii este de cazare (pensiune in cadrul minunatului oras turistic Brasov).

In prima faza va trebui sa va configurati campania Google Ads, setati lista de cuvinte cheie targetata. Iata cateva exemple de cuvinte cheie orientative: cazare Brasov, cazare pensiune Brasov, pret cazare pensiune Brasov, etc).

Ulterior va trebui sa construiti textele anunturilor care vor fi afisate in primele pozitii pe Google.Aceste texte trebuie concepute cu atentie pentru a evidentia avantajele afacerii dumneavoastra. Prima interactiune intre dumneavoastra si potential client va avea loc prin prisma acestui anunt. Astfel veti evidentia prin intermediul titlului principalele puncte forte. Ulterior, textul anuntului va enumera principalele beneficii. Acestea se pot referi la pret, distanta fata de centru, suprafata camere sau oricare alte beneficii.

Tipuri de campanii Google Ads

Google ADS ofera mai multe modalitati de concepere a campaniilor. In randurile ce urmeaza vom enumera toate tipurile de campanii oferite de platforma GOOGLE pentru conceperea unei strategii de promovare cat mai eficiente.

GOOGLE ADS Search

Acest tip de campanie este cel mai intalnit in cadrul Google ADS. Acestea functioneaza pe baza afisarii cuvintelor cheie. Spre exemplu daca veti efectua o cautare pe Google dupa cuvintele cheie traduceri Iasi veti identifica in zona superioara a website-ului rezultatele sponsorizate.

Campanie Search Google ADS

In acest caz anuntul configurat de catre tine va aparea in zona superioara sau zona inferioara a primei pagini dar totodata si pe alte site-uri afiliate din reteaua Google .

Google ADS Display

In cadrul campaniilor Google ADS display veti avea posibilitatea sa promovati imagini (bannere) publicitare ajungand la utilizator intr-o maniera mai interactiva. Prin prisma acestui tip de campanie veti putea atrage clienti noi. Selectarea audientei este usor de efectuat avand la baza un meniu extrem de intuitiv.

Principalul element de atractie a acestui tip de campanie este modalitatea interactiva de a ajunge la clienti. Astfel o imagine va avea un impact mult mai mare in raport cu un anunt text.

Campanie Google ADS Display

Anunțuri video pe Youtube (Google Video ADS)

Avand in vedere audienta considerabila de care dispune, Youtube-ul poate fi platforma ideala pentru promovarea companiei dumneavoastra. De regula promovarea prin spoturi video pe Youtube genereaza brand awareness. Prin prisma acestui canal de promovare veti avea posibilitatea sa oferiti mult mai usor informatii legate de business-ul dumneavoastra (produsele sau serviciile comercializate) sau sa efectuati demonstratii despre modalitatea de functionare.

In cadrul acestei campanii este foarte important sa concepeti un videoclip extrem de atractiv care sa castige potentialul client inca din primele secunde.

 

Campanie Google Ads Shopping

Google Shopping este o creatie marca Google care permite proprietarilor de magazine online sa isi promoveze produsele comercializate intr-o maniera cat mai fiabila. Aceasta platforma permite operatiuni de comparare a preturilor de la mai multi furnizori facilitand astfel clientului pretul cel mai bun.

Google Shopping este o inovatie marca Google fiind iesit pe piata de curand. Acest program de promovare online s-a bucurat de un real succes inca de la inceput.

Principalul avantaj al acestui tip de campanie Google ADS este ca permite afisarea imaginii insotita de informatii (titlu, pret, etc)

Va intrebati cum functioneaza Google Shopping?

Google va prelua prin prisma unui FEED produsele existente in cadrul magazinului online aferent afacerii dumneavoastra.

Avantajele promovarii online prin Google ADS

Exista nenumarate motive pentru care afacerea dumneavoastra ar trebui sa dispuna de o campanie de promovare online prin intermediul programului publicitar Google Ads. Rapiditatea si usurinta cu care va puteti promova serviciile si produsele este de neegalat in acest moment pe piata mondiala de publicitate. De asemenea beneficiati de rapoarte detaliate de accesare si afisare aproape in timp real.

Costurile pe termen scurt aferente unei campanii Google ADS in raport cu rapiditatea feedback-ului primit din partea clientilor reprezinta un avantaj considerabil. Insa campania Google Adwords se recomanda a fi facuta impreuna cu o solutie tehnica de optimizare si promovare organica (SEO) in cadrul motorului de cautare GOOGLE pentru a avea rezultate cat mai bune!