Ce este dropshipping, cum functioneaza si cat se castiga?

Ce este dropshipping, cum functioneaza si cat se castiga? In cadrul acestui articol vom aborda 3 teme foarte des intalnite in cadrul conversatiilor cu clientii nostri. Acestea sunt urmatoarele:

 • Ce este dropshipping?
 • Cum functioneaza model de afacere de tip dropshipping?
 • Cat se castiga din dropshipping?

Dropshipping-ul este unul dintre cele mai populare si apreciate modele de afaceri moderne din ultimii ani. Utilizand un model de afacere de tip dropshipping veti beneficia de un set de avantaje foarte importante pe care le vom detalia in randurile urmatoare.

Ce este dropshipping?

Ce este dropshipping?

Dropshipping este un model de afacere extrem de popular in ultimii ani bazat pe activitatea de revanzarea unui produs pus la dispozitie de un anumit furnizor. In acest fel, eliminand partea de productie a unui produs va ramane extrem de mult timp pentru a va concentra exclusiv pe marketing si publicitate. Astfel veti putea stimula vanzarile produselor comercializate.

In momentul in care un potential client va efectua o comanda in cadrul magazinului online, acesta este directionat automat catre producator. Astfel veti elimina problemele importante cum ar fi administrarea stocurilor de produse, taxele si alte costuri conexe de acest tip.

Singurul aspect cu adevarat important va fi atragerea clientilor in cadrul platformei de comert online in vederea efectuarii comenzilor.

In randurile urmatoare vom analiza pas cu pas cum decurge o tranzactie utilizand metoda de business dropshipping.

In momentul identificarii unui partener pentru a comercializa produsele veti avea optiunea de a adopta catalogul de produse integral sau partial. Selectia produselor care vor fi comercializate trebuie sa se faca cu atentie. Cele mai importante aspecte de luat in considerare sunt:

 • Calitatea produsului. Un factor vital pentru a avea succes cu un produs comercializat intr-un magazin online este calitatea produsului. Aceasta trebuie sa fie superioara. Unul din obstacolele dropshipping-ului este returnarea unui produs.
 • Transportul produselor. Timpul de livrare a unui produs este foarte important. Clientii de regula nu sunt dispusi sa astepte. Din acest motiv recomandam sa negociati cu furnizorii termene de livrare cat mai rapide.
 • Marja. Trebuie sa luati inconsiderare marja de profit aferenta unui produs. Astfel modelul de afacere se poate alege in functie de preferinta administratorului afacerii, respectiv low-ticket dar bazat pe rulaj sau high-ticket, bazat pe vanzari putine dar cu pret ridicat.

De ce ai nevoie pentru a putea face dropshipping?

Ce este dropshipping, cum functioneaza si cat se castiga? Dropshipping-ul este potrivit pentru oricine! Pentru a demara o afacere utilizand modelul dropshipping iti trebuie un minim de cunostinte in afaceri, un magazin online sau un site web, promovare online si foarte multa rabdare!

Un alt ATU al acestui tip de business este demararea dezvoltarii afacerii cu un pret extrem de mic! Nu ai nevoie de costuri mari la fel ca intr-un model de afacere traditionala. De asemenea riscurile minime aferente activitatii de dropshipping fac din acest model de afacere unul extrem de atractiv si interesant pentru foarte multi antreprenori aflati la inceput de drum.

Pentru a incepe sa faceti dropshipping va trebui sa cunoasteti elementele de baza ale marketing-ului online. Produsele comercializate in cadrul magazinului online pe care il veti utiliza in aplicarea modelului de afaceri, vor fi comercializate si in alte platforme (de alti concurenti). Astfel va trebui sa va diferentiati de acestia printr-o abordare diferita dezvoltand campanii de marketing cat mai bune!

De ce cunostinte aveti nevoie pentru un markating online cat mai eficient?

 • SEO (Search Engine Optimization): necesar pentru a obtine o pozitionare cat mai buna in cadrul motoarelor de cautare pentru a primi trafic organic (Gratuit) dar targetat
 • Google ADS si Facebook ADS:  O alta metoda de a atrage utilizatori in cadrul website-urilor este initierea campaniilor in Google ADS si Facebook Ads. Prin intermediul acestor servicii de publicitate online veti putea obtine acces catre o plaja de clienti foarte variata in care va puteti configura obiectivele si filtrele necesare pentru a ajunge la publicul tinta. Astfel veti putea defini zone de interese, judete de provenienta, interval de varsta si alte criterii importante.
 • Social Media Marketing. imperios necesar pentru a va putea promova produsele in retelele de socializare (ex. Facebook, Instagram, TikTok, etc)

cum functioneaza dropshipping

 

Cum functioneaza model de afacere de tip dropshipping?

Ce este dropshipping, cum functioneaza si cat se castiga?  Te intrebi cum functioneaza dropshipping? Treburile stau relativ simplu. In momentul in care se va initia o comanda in magazinul online, comanda va pleca in 2 modalitati catre furnizor:

 • Modalitatea automata de comanda
 • Modalitatea manuala de comada

Astfel dupa efectuarea comenzii de catre client, dropshipper-ul va primi plata si va trimite comanda catre furnizor. Acesta va pregati coletul de livrare iar in conditiile in care este stabilit in prealabil va utiliza ambalaje personalizate cu logo-ul dumneavoastra (logo-ul dropshipper-ului).

Ulterior efectuarii tranzactiei dropshipper-ul va genera o factura fiscala catre clientul final. La randul sau furnizorul va genera o factura fiscala catre dropshipper. Pe toata desfasurarea tranzactiei produsului clientul final nu va cunoaste aceasta procedura, totul fiind simulat in numele dropshipper-ului.

Fara a putea conta pe produsele unice comercializate in cadrul platformei de comert online, va trebui sa acordati o atentie deosebita marketingului online in raport cu acest model de afacere denumit si dropshipping.

cum incep o afacere pe dropshipping

Cum incep o afacere in dropshipping?

In primul rand pentru a incepe o afacere in dropshipping veti avea nevoie de o entitate juridica. Entitatea juridica poate fi SRL, Intreprindere individuala, PFA, sau alte forme juridice. De asemenea veti avea nevoie de serviciile unui contabil care va trebui sa fie platit fie lunar fie la 3 luni in functie de conventia stabilita.

Urmatorul pas este sa deschideti o platforma de comert online, dupa cum urmeaza:

 

Magazin online pe SHOPIFY

Ce este dropshipping, cum functioneaza si cat se castiga?  Aceasta platforma este special dezvoltata pentru comertul online indiferent de tara pentru care veti efectua vanzarile online. Shopify ofera o asistenta tehnica ireprosabila. De asemenea acestia pun la dispozitie foarte multe module (plugins) foarte utile, avand o integrare usoara. De asemenea magazinele online prin Shopify dispun de rapoarte detaliate foarte utile care va ajuta sa va gestionati afacerea cu usurinta.

Costurile unui magazin pe Shopify pot varia de la 28 dolari pe luna (plan BASIC) pana la 300 dolari pe luna (plan ADVANCED)

 

Magazin online pe WordPress si WooCommerce

WordPress este un CMS (content management system) foarte popular si foarte flexibil care permite crearea magazinelor online cu foarte mare usurinta, fara costuri de intretinere foarte mari. Utilizand modulul WooCommerce veti putea beneficia de crearea unui magazin online rapid si eficient. WordPress impreuna cu WooCommerce pot permite desfasurarea activitatii de dropshipping foarte practic avand la dispozitie o serie de unelte foarte facile pentru a intreprinde aceasta activitate de comert online la preturi logistice extrem de accesibile.

Alte alternative pentru a realiza magazine online pentru dropshipping

 • Magazin online pe Wix.com
 • Magazin online pe BigCommerce
 • Magazin online pe eBay
 • Magazin online pe SquareSpace
 • Magazin online pe Ecwid

Asadar, daca intentionezi sa incepi o afacere de dropshipping, momentul ideal este chiar acum! In prima faza vei avea nevoie de o entitate juridica pentru a putea efectua operatiuni fiscale si de un pachet de creare magazin online. In cele din urma vei putea identifica furnizorii ideali pentru modelul tau de afacere. Dropshipping este un sistem de succes in vremurile actuale! Va dorim mult succes!