1. Comunici atat de clar pe cat se asteapta consumatorii tai?

Adopta punctul de vedere al consumatorului! Acest lucru te va obliga sa examinezi totul din punctul de vedere al consumatorului, de la comanda propriu-zisa, pana la comenzi efectuate online sau servicii ulterioare acordate clientilor. Incearca pe cat de mult posibil ca interactiunile cu avute cu clientii sa fie intr-un mod cat mai simplu, si pe cat mai lipsit de erori.

 

2. Egaleaza sau depaseste serviciile oferite de competitie.

In primul rand, datoria oricarui antreprenor este de a realiza faptul ca oamenii nu achizitioneaza produse sau servicii din gama oferita de dumneavoastra din atasament sentimental.

 

3. Construiti tinte pe termen mediu si lung

Este foarte important sa se incerce ridicarea stachetei pe termen mediu si lung. Este foarte important de retinut faptul ca, un concurent care merge pe principiul „prinde0l din urma” va pierde considerabil din credibilitate in fata consumatorului si va opera probabil cu mai putina eficienta ca tine.

 

Ca domeniu, ne aflam cu mult mai aproape de a ne satisface clientii, in comparatie cu acum 12 ani, insa ca profesionisti si competitori este imperios necesar sa ne provocam pe noi insine, pentru a obtine satisfactia totala a consumatorului in deceniile in care vor urma.


4.
Cunoaste-te pe tine insuti

Doar daca esti capabil de a intelege care este acea caracteristica unica a companiei tale, poti sa te folosesti de punctele tale forte si poti elimina punctele slabe din relatiile cu clientii. Este foarte importanta analiza periodica a acestor puncte, incercarea eficientizarii lor pentru o evolutie constanta.

 

5. Respecta-ti angajamentele

Teoretic, orice companie isi garanteaza de regula produsele sau serviciile. Insa din pacate, multe companii nu reusesc sa respecte date de livrare, date de executie, nu reusesc sa isi informeze corect consumatorul despre modificarile survenite in cazul unei comenzi sau ofera servicii remarcabile numai daca clientul o cere in mod special. Nu permite ca incosecventa sa devina o caracteristica a afacerii tale! Incearca sa satisfaci fiecare client in parte dedicandu-te nevoilor sale. Oferind solutii personalizate, pentru fiecare client in parte, veti aduce un aport considerabil valorii companiei dumneavoastra.

 

6. Serviciile trebuie sa fie eficiente ca sa aiba succes

Nu exista nicio companie care sa poata avea si profit si cota de piata semnificativa in conditiile in care opereaza mai putin eficient decat concurenta sa. Cea mai usoara modalitate de pierdere a profiturilor, a cotei de piata sau a ambelor elemente este lipsa de focusare pe eficienta in incercarea de a fi un competitor eficace in ceea ce priveste cota de piata.

7. Anticipeaza totul!

Multumeste-ti consumatorii stiind ce vor aprecia ei inainte ca ei sa stie. Cucereste consumatorii noi anticipand cu acuratete capacitatea de a oferi anumite servicii a concurentei si strategiile acesteia, pentru ca ulterior sa o depasesti. In business este exclus ca un lider de piata sa isi poata pastra pozitia fiind multumit de sine. NU EXISTA STAGNARE. Este foarte importanta dezvoltarea continua. In momentul cand o companie se opreste din a depune eforturi considerabile pentru a fi lider, automat va regresa.

8. Ia-ti angajamente pe termen lung

In cazul in care exista o idee la care te-ai gandit indelung, legata de asteptarile clientilor si capacitatile concurentelor, peste zece ani, incepe sa pregatesti terenul pentru obtinerea unui avantaj. De exemplu, acei direct marketeri ce au considerat ca clientii lor vor fi din ce in ce mai constransi de timp, declara acum ca livrarile efectuate intr-o zi sau in doua reprezinta standardul lor de livrare. Aceste companii castiga cota de piata in detrimentul firmelor concurente. Eficientizarea modului de operare este un angajament pe termen lung, care va cuceri clientii si va aduce uriase avantaje competitive.

 

Daca iti este imposibil sa masori un anumit lucru, cu certitudine iti va fi imposibil sa il administrezi. Toata lumea masoara profitul brut, cheltuielile comerciale, generale si de administrare insa si pe cele de investitii. Dar cate companii cuantifica respectarea termenelor de livrare, preluarea in timp util a comenzilor, notificarea intarzierilor si rezolva un produs sau un serviciu?

 

Focusul este un lucru de care depinde viitorul afacerii tale ( VA URMA … )